300 g farina 00
200 gr zucchero
4 uova intere
110 gr olio di semi
140 gr latte
Succo di 1 limone spremuto (almeno 50gr)
Buccia di 1 limone grattugiato
1 pizzico di sale
1 bustina di lievito per dolci
Per la crema al limone gelatinosa:
50 gr. maizena o amido/farina di riso.
150 gr. zucchero
250 gr water
the juice of a lemon peel lemon zest of1
Preparation: The cake
Whisk the eggs along with sugar, then add oil and milk at room temp. environment, juice and lemon zest.
Add the flour and baking powder. Mix well (dough will be quite liquid) put in baking pan (I used a 26-cm) and bake at 160 degrees for about 40/45 minutes (that is the toothpick test).
cream In a saucepan bring water, lemon juice, zest, sugar, and then gradually add the cornstarch, without trying to dissolve lumps. Put su fuoco basso girando spesso fino a quando si addenserà fino a diventare una gelatina.
Guarnire la torta quando è ancora tiepida.
Tratta dal forum di Cookaround
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